Νικιάνα

Νικιάνα

Η Νικιάνα ιδρύθηκε από τους κατοίκους του ορεινού χωριού Αλέξανδρος την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμου . Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στη ρίζα του όρους Σκάρος και διαθέτει γραφικό λιμανάκι όπου θα δείτε ψαρόβαρκες να μπαινοβγαίνουν όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι στο λιμάνι δένουν κάθε λογής σκάφη αναψυχής. Η Νικιάνα βρίσκετε σε απόσταση 8χλμ περίπου από την πόλη της Λευκάδας και 10 χλμ από το κοσμοπολίτικο Νυδρί.

Η διαδρομή και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι παραθαλάσσια και προσφέρει στον επισκέπτη υπέροχα τοπία. Η παραλία που βρίσκετε μπροστά από το χωριό και δίπλα στο λιμανάκι, ενδείκνυται για οικογένειες μια και η θάλασσα είναι σχετικά ρηχή και χωρίς έντονο κυματισμό. Συνολικά η ακτογραμμή της Νικιάνας είναι περίπου 7 χλμ και εκτείνετε σε όλο το μήκος του οικισμού.

Στο χωριό θα βρείτε Super Market, φούρνο, καφετέριες, μπαράκια, fast food, και πολλά εστιατόρια και ψαροταβέρνες στο λιμάνι. Ακόμη θα βρείτε το καταδυτικό κέντρο Λευκάδας.
Σε απόσταση μόλις 3 χλμ από τη Νικιάνα, ακολουθώντας μια μαγευτική ανηφορική διαδρομή προς το εσωτερικό του νησιού, θα βρείτε το μοναστήρι των Άγιων Πατέρων.

«Εδώ έρχονται ν’ αποθάνουν οι τελευταίοι θόρυβοι του κόσμου» είχε γράψει ο Λαμαρτίνος.
Συνεχίζοντας λίγο ακόμη την πορεία θα βρεθείτε στο «Δάσος της Βελανιδιάς». Εδώ θα περπατήσετε ανάμεσα σε πανύψηλες βελανιδιές που θα σας ταξιδέψουν σε εποχές που υπήρχαν νεράιδες και ξωτικά!

Η διαδρομή προς το εσωτερικό του νησιού είναι ασφαλτοστρωμένη και τα πρώτα της χιλιόμετρα ανεβαίνουν φιδίσια την απότομη πλαγιά του όρους Σκάρος. Η θέα προς όλη τη γύρω θαλάσσια περιοχή με τη Νικιάνα στα πόδια σας είναι ονειρική και αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτόν που θα θελήσει να επισκεφθεί το μοναστήρι των Άγιων Πατέρων και το Δάσος της Βελανιδιάς αλλά και τα χωριά στο εσωτερικό του Νησιού.

Sister Accommodation