Λευκάδα - Ξενοδοχείο Πήγασος στη Λευκάδα, Νικιάνα
Online Κρατήσεις
Αναζήτηση

Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η άγρια αλλά και ήπια ομορφιά της συνδυάζει γαλαζοπράσινα νερά, κάτασπρες παραλίες, απόκρημνους βράχους, και βλάστηση που φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Οι 55 περίπου αμμουδιές της Λευκάδας, παρουσιάζουν διαφορετικότητα η μια με την άλλη καλύπτοντας έτσι κάθε γούστο.

“55 παραλίες σας προσκαλούν να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα της Λευκάδας”

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου Πελάγους και ανήκει στο σύμπλεγμα των Επτανήσων. Συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα με πλωτή κινητή γέφυρα μήκους 50 περίπου μέτρων. Η Λευκάδα έχει έκταση 3025τ.μ. και 23.000 περίπου κατοίκους. Μαζί με τα νησάκια Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό, Σκορπιό, Μαδουρή, Σπάρτη, Θηλιά, Κύθρο κι άλλα μικρότερα αποτελεί το νομό Λευκάδας με πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη.

Στην είσοδο του νησιού συναντάς το Βενετσιάνικο κάστρο της Άγιας Μαύρας που στη θέα του και μόνο ταξιδεύει ο νους σε άλλες εποχές. Μυρίζει ιστορία ο τόπος τούτος… Οι άνθρωποι που θα συναντήσει ο επισκέπτης, δουλεύουν στην ανάσα και το μυστικό όπλο της νοικοκυροσύνης και της αρχοντιάς.

Η φύση όλη θα σας μαγέψει…

Το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα, τα Πευκούλια, ο Άγιος Νικήτας, το Αγιοφύλλι, οι Εγγρεμνοί είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Λευκάδας. Μια βόλτα στο «φαράγγι της μέλισσας» ή στο μαγευτικό «δάσος των Σκάρων» θα σας γοητεύσει, ενώ το ηλιοβασίλεμα στους Μύλους, στον Άη Γιάννη, θα μείνει ανεξίτηλο στο μυαλό σας.

 Δείτε επίσης...

Νικιάνα

Η Νικιάνα ιδρύθηκε από τους κατοίκους του ορεινού χωριού Αλέξανδρος την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Kitesurfing

Η Λευκάδα αποτελεί το ιδανικό νησί για τους λάτρεις του Kitesurfing.

Το άλλο μας Κατάλυμα

Ανακαλύψτε το άλλο μας κατάλυμα: Anastasia Apartments